Kip recepten

Knoflookkip

Kip wordt vaak gegeten en je kan alle kanten op met kipfilet maar hier in huis is de knoflookkip toch echt wel DE favoriet. Mijn zoontje noemt dit ‘visstick-kip’ en ik begreep maar niet wat hij bedoelde. Na weken begreep ik pas wat hij wilde eten: Dit dus, omdat de krokante laag op de visstick korst lijkt. (volgens hem dan) BLOG van ETENMETDANIELLE
 
Ingrediënten voor 4 personen:
4
kipfilets ( van de Bezorgpoelier )
1 ei
8 teentjes uitgeperste knoflook
Kruidenpaneermeel van de
AH
Margarine

 
Bereiding:
1. Maak de kipfilet schoon en halveer in de lengte.

2. Meng in een bak de uitgeperste knoflook met een geklopte ei. Marineer de kipfilet hier in en laat dit in de koelkast goed intrekken.
3. Zet een bak met paneermeel klaar. Pak met een vork een stuk kipfilet uit de marinade (de knoflook blijft lekker plakken aan de kip) en haal dit door de paneermeel. Zorg dat de kipfilet goed door de paneermeel gaat.
4. Smelt een flink stuk boter in de koekenpan en bak de kip op niet te hoog vuur 3 minuten aan beide kanten goudbruin en daarna met een deksel op de koekenpan zachtjes op laag vuur nog 6 minuten.
Daarna nog even 3 minuten zonder dekse, l zodat de korst lekker krokant kan worden maar de
kip heerlijk zacht van binnen blijft.
Heerlijk met gebakken aardappeltjes!

Eetsmakelijk!
 

 

Knoflook pasta met knoflook kip

Gelukkig is hier in Nederland een Lockdown en kom je de deur niet uit maar na dit gerecht kom je sowieso nergens binnen, want dit is een echte Stinky Stinky gerecht en helemaal geweldig voor de echte knoflook liefhebbers!

Ingrediënten voor 4 personen:`

300 Spelt spaghetti
2 el olijfolie
1 groentebouillonblokje
12 teentjes knoflook fijngesneden
2 stukjes
kipfilet in stukjes
4 el ketjap manis
2 el sojasaus
1 el paprikapoeder
Parmezaanse kaas
2 handen lente uitjes
zout

Bereiding:
1. Zet een pan water met 1 groentebouillonblokje op het vuur en kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking.

2. Snijd de kipfilet in kleine blokjes en meng dit met 3 fijngesneden knoflookteentjes en 2 el ketjap manis.

3. Verhit een koekenpan met olijfolie en bak hierin de
kipfiletblokjes 5 minuten aan en voeg daarna de rest van de fijngesneden knoflook teentjes toe. Zorg dat het vuur nu op een lage stand staat zodat de knoflook niet verbrand! Laat dit even 3 minuten sudderen.

3. Giet de ketjap manis en sojasaus bij. Roer alles samen en breng het op smaak met eventueel zout.

4. Giet de pasta af maar bewaar 50 ml kookvocht en voeg dit toe aan de saus.

5. Voeg de spaghetti toe aan de saus en meng alles goed samen tot een heerlijke smeuïge pasta. Bestrooi met 1 el paprikapoeder.

6. Strooi een handje Parmezaanse kaas erbij en roer alles goed samen. Proef en kijk of de smaken naar je zin zijn.

7. Serveer de pasta met lente uitjes en extra Parmezaanse kaas.

Eetsmakelijk!

 

Kipsaté

Kipsaté zelf maken is ontzettend lekker. Ik maak het altijd met een marinade van Ketjap. Dit recept is echt heel simpel en snel klaar om te maken.

ingrediënten voor 4 personen:

1 kilo
kippendijen in stukken
10 el Ketjap Manis
2 grote el honing
5 teentjes knoflook geperst
1 el sambal oelek
Ongeveer 3 cm verse gember raspen
Zout en Peper

Bereiding:
1. Snijd de
kippendijen in grote stukken. Pers de knoflook fijn en meng in een bak met de ketjap. Voeg ook de sambal hierbij. Voeg dit toe naar smaak; hoe meer, hoe pittiger de marinade wordt. Voeg nu de kippendij toe, dek af en laat zo lang mogelijk marineren in de koelkast.

2. Als de kip lang gemarineerd heeft, rijg je de blokjes
kippendijen op een saté stokje.
Tip: Laat de satéstokjes even een half uurtje in een bak met water weken. Dan verbranden ze minder snel tijdens het bakken.

3. Bak de saté spiesen nu op de grill op zacht tot de kip gaar is, dit is afhankelijk van de dikte. Na 8 minuten de deksel op de grillplaat zodat de kip ook nog eens heerlijk zacht kan garen. Bak het ongeveer 15 minuten.

Dit is een recept van
EtenmetDaniëlle.nl
Bekijk voor meer kiprecepten op de website! 

 

 

Chicken Beer Can


Dit is een heerlijk vochtig kippenrecept. Het is perfect voor een BBQ op een warme zomerdag of winterbarbecue! Een buitengrill voorverwarmen voor middelhoge warmte, ongeveer 190 graden C. Meng de bruine suiker, chilipoeder, paprika, droge mosterd, zout en gemalen zwarte peper in een kleine kom. Plaats het halfvolle blikje bier in het midden van een bord. Met de gekruide kippen kunt u direct aan de slag. Plaats de hele kippen over het blikje bier met de poten op de bodem; houd ze rechtop. Strooi 1 theelepel van het kruidenmengsel in de bovenste holte van de kip. Het bier kan opschuimen als de kruiden in het blikje vallen. Wrijf het resterende kruidenmengsel over het hele oppervlak van de kip. Plaats de kip, staand op het blik, direct op de voorverwarmde grill. Sluit het deksel en barbequeer de kip tot ze niet meer roze is aan het bot en het sap helder is, ongeveer 1 uur en 15 minuten. Een instant-read thermometer die in het dikste gedeelte van de dij wordt geplaatst, nabij het bot, moet 82 graden C aflezen. Haal de kip van de grill en gooi het bierblikje weg. Bedek de kip met een dubbele laag aluminiumfolie en laat deze 10 minuten rusten op een warme plek voordat u hem in stukken snijdt.

Ingrediënten:


Bestel hier uw kip voor Beer Can Chicken

 

 

Kippentortillasoep



















 

 



Zet een soeppan of braadpan op middelhoog vuur.
Voeg 1 eetlepel olie toe en fruit de gehakte ui, knoflook en jalapeno tot ze gaar zijn.
Voeg
kipfilet (poulet) en de resterende soepingrediënten toe aan de pan.
Breng aan de kook en laat 25 minuten sudderen.
Haal de kip uit een kom en rasp deze met 2 vorken.
Doe de kip terug in de pan en laat 5 minuten sudderen.
Serveer de soep met zelfgemaakte tortillareepjes, gehakte avocado,
verse koriander en limoenpartjes.

Ingrediënten:

1 eetlepel olijfolie
1 middelgrote ui gehakt
3 teentjes knoflook fijngehakt
1 jalapenopeper zonder zaadjes en in blokjes gesneden
1 tl komijnpoeder
1 tl chilipoeder
500 gr.
kipfilets (kipfiletpoulet)
550 gr. geplette tomaten
900 ml. kippenbouillon
400 gr. zwarte bonen uitgelekt en gespoeld
400 gr. maïs uitgelekt en gespoeld
1/2 kopje koriander gehakt, verdeeld (reserveer 1/4 ervan voor garnering)
1 eetlepel limoensap
1 tl zout of naar smaak

Toppings:
1 grote avocado in blokjes gesneden
1 limoen in partjes gesneden om te serveren

 

Chicken Pasta






















 

Breng in een middelgrote kookpot 2 koppen gezouten water aan de kook, giet 1,5 koppen ongekookte pasta en 1 theelepel zout in het water.
Dek af en laat 10 minuten koken.
Terwijl de pasta kookt, snijdt u
kipfilet en, ui en paprika's.
Verhit 1 eetlepel olie in een zware pan of pot op middelhoog vuur.
Voeg de ui en paprika toe en laat het geheel 1 tot 2 minuten zachtjes bakken. Voeg de knoflook toe en bak 30 seconden of tot ze licht goudkleurig zijn.
Voeg de
kip, zout, paprika en knoflookpoeder toe en bak de kip tot ze bruin en bijna gaar is.
Voeg de marinarasaus toe en laat 5 minuten sudderen terwijl de pan bedekt is.
Laat na 5 minuten het water uit de pasta lopen en giet de pasta over het
kippenmengsel.
Meng goed, voeg de kaas toe en zet het vuur uit.
De kaas zal smelten in de pan. Indien gewenst kunt u de kaas onder de
kipfilet in de oven laten borrelen.
Werk af met Parmezaanse kaas en geniet ervan!
 

Ingrediënten: 

500 gr. Kipfilet in repen gesneden
1 eetlepel olijfolie 1/2 middelgrote gele ui gesnipperd
1/2 paprika gehakt 3 tenen knoflookgehakt 1/2 theelepel zout, peper & knoflookpoeder
1 kopje marinarasaus
1/2 kopje mozzarella of Italiaanse melangekaas
1/4 kopje Parmezaanse kaas optioneel
3 kopjes gekookte pasta
1,5 kopje droge pa
sta 


Het volgende internetadres wordt automatisch geopend:
http://bezorgpoelier.nl
Hulp nodig?

Hulp nodig?


Neem contact met ons op via 

Contactnummer : +316-53 234 953
Whatsapp: +316-53 234 953